Hoe kan ik essentiële oliën gebruiken

Inademen (bijvoorbeeld met een verdamper)

Inhaleer 1-2 dr. olie uit je hand of gebruik de olie in een diffuser. De geur stimuleert over het reukorgaan de amygdala en beïnvloedt de stemming. De lucht wordt gezuiverd en ondersteunt het ademhalingssysteem.

 

 

Topisch (op de huid)

Verdund met gefractioneerde kokosolie onder de voeten, achter de oren, op de borst of nek, de polsen of op een andere plek die aandacht nodig heeft. Essentiële oliën kunnen via de huid binnen 30 seconden de bloedbaan bereiken. Ze dringen beter en sneller in de diepere lagen van het weefsel in, als ze vermengd met gefractioneerde kokosolie worden aangebracht. Let op: het is belangrijk om altijd eerst op gevoeligheid te testen door wat essentiële olie verdund met gefractioneerde kokosolie op de binnenzijde van het onderarm te testen en bij gebruik van citrusoliën op de huid UV licht te vermijden.

 

Inname (in een drankje of bij het koken)

Een aantal olien kunnen worden ingenomen. Voeg 1-2 druppels olie aan water toe (let op met hete oliën zoals oregano, kaneel en cassia), aan een lepel honing, druppel op de tong (alleen met zachte oliën) of verwerk de olie in een capsule. De oliën werken op de mond, keel, slokdarm, maag, darm, lever en het urogenitale stelsel (nieren, blaas, urinewegen). Het is belangrijk om niet meer dan 18-24 druppels per dag in te nemen. Raadpleeg een arts voor advies.