Lavendel bij angststoornissen – werkt de natuurlijke oplossing beter dan antidepressiva?

Lavendel essentiële olie is de ‘oervader’ van de moderne aromatherapie in Europa. Het is één van onze favoriete essentiële oliën vanwege de diverse therapeutische eigenschappen die deze olie bezit.

Zeker na de geweldige uitkomsten van een wetenschappelijke studie over de invloed op de psyche, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Neuropsychopharmacology, houden wij nog meer van deze bijzondere plant. In deze studie, uitgevoerd door de Universiteit van Wenen, bleek dat lavendelolie goed tegen angststoornissen kan helpen.

De essentiële olie uit de lavendelplant zou zelfs beter werken dan de meest voorgeschreven chemische antidepressiva!

We hebben belangrijkste feiten en resultaten voor jou op een rijtje gezet. In de studie werden 539 patiënten gevolgd. Zij kregen elke dag 160 mg of 80 mg lavendelolie toegediend, of 20 mg van het antidepressivum Paroxetine. Natuurlijk kreeg ook een deel van de groep deelnemers een placebo. Aan het experiment deden mensen mee die op de Hamilton Rating Scale for Depression (HRSD) meer dan 18 scoorden. De HRSD is een veelgebruikte schaal voor het meten van angst en depressie. Een score tussen de 18 en 24 duidt op een matige tot ernstige depressie. De resultaten waren opmerkelijk: van patiënten die per dag 160 mg lavendelolie toegediend kregen, daalde de score op de HRSD met 14,1 punten. Een dosis van 80 mg lavendelolie leidde tot een vermindering van 12,8 punten op de HRSD. Bij patiënten die het moderne antidepressivum innamen, verminderde de score op de HRSD slechts met 11,3 punten. Tevens had het placebo effect: de score van de patiënten die placebo innamen was met 9,5 punten gedaald.

Dit resultaat is sensationeel. Dit betekent dat lavendelolie een krachtigere werking heeft dan Paroxetine. In Duitsland wordt lavendelolie ook onder dit motto voorgeschreven. En natuurlijk kent 100% natuurlijke lavendelolie van de hoogste therapeutische kwaliteit geen bijwerkingen.

Lavendel Essential Oil

Als eerste wijzen wij je op onze aansprakelijkheidsdisclaimer onderaan deze pagina, lees deze alstublieft goed door.

Als je lavendelolie wilt toepassen of gebruiken, gebruik dan alstublieft de meest zuivere en beste, 100% natuurlijke olië. We zijn overtuigd van de kracht en de therapeutische kwaliteit van de oliën van doTERRA. Ze hebben een speciale kracht en zuiverheid die onovertroffen is.

 

Hoe pas je de olie toe?

Hoewel lavendelolie heerlijk ruikt, is de smaak niet geweldig. Daarom gebruiken wij vegetarische capsules van doTERRA als we oliën in willen nemen. Een druppel lavendelolie komt overeen met ongeveer 20 tot 30 mg. Natuurlijk kun je, als de smaak je toch bevalt, de olie ook toevoegen aan een glas water en deze opdrinken.

Ook kun je de olie toepassen via inhalatie of op de huid. Wrijf een paar druppels – gemengd met wat zuivere kokosolie of jojobaolie – in op de nek of de voeten. Een heerlijk en weldadig gevoel! Of doe een paar druppels in je handen en inhaleer de rustgevende geur van de olie diep in om de positieve emotionele impact ervan te ervaren.

 

Etherische oliën & emoties: Lavendel – de olie die echte communicatie ondersteunt

Essentiële oliën van therapeutische kwaliteit kunnen door inademing het de bloed-hersenbarrière door en via de amygdala (klier achter je reukorgaan) invloed uitoefenen op het limbische systeem. Hier worden onder andere ook emoties, hormonen en gedrag aangestuurd. Van een simpel geurtje is dus echt geen sprake.

Lavendel staat bekend voor de rustgevende kwaliteit, maar helpt je ook vanuit die kracht om je beter te uiten. Het ondersteunt in de expressie om je gedachten en gevoelens te uiten. Het wordt ook wel de olie van de communicatie genoemd. Het ondersteunt je met het overwinnen van diepgewortelde angst om je eigen waarheid te spreken. Lavendel is vooral goed voor je als je daarin blokkeert. Ook kan het voor de buitenwereld lijken alsof je aan de buitenkant zelfverzekerd en actief bent, toch kan het zijn dat je jouw gedachten voor je houdt, of niet deelt wat jou bezighoudt in je hart en ziel. Lavendel helpt je om de spanning en beklemming die daaruit voorkomt los te laten zodat je jezelf beter kunt gaan uiten.

 

Meer kwaliteiten van lavendelolie

Je kunt als het ware een boek vullen met de positieve kwaliteiten van lavendelolie. Toch willen we nog even deze punten aanstippen, lavendel:

 • ondersteunt bij stress want helpt het stresshormoon (cortisol) te verlagen
 • is een goede huidverzorger bij schaafwondjes, muggenbeten, eczeemhuid en onrustige hoofdhuid
 • is natuurlijk antihistaminicum, dus ondersteunt bij allergische reacties zoals bijvoorbeeld hooikoorts

Ook als het lijkt alsof je aan de buitenkant zelfverzekerd bent en actief bent, kan het toch zijn dat je je gedachten voor je houdt, of niet deelt wat je in hart en ziel bezighoudt. Jouw niet verbonden voelt vanuit je hart en ziel met wat je overdag doet. Lavendel helpt je om de spanning en beklemming die daaruit voorkomt los te laten zodat je jezelf beter kunt gaan uiten. Door ervaringen uit het verleden kun je wellicht een gevoel van onveiligheid ervaren, het is niet goed genoeg. Jouw ware zelf blijft verborgen.

 

Bestel met 25% korting

Ben jij ook gegrepen door de mogelijkheden die essentiële oliën je geven om je te ondersteunen in je gezondheid? Dan kun je lavendel en vele andere oliën voor diverse toepassingen, bestellen via onze website www.healingoils.nl

Ben je therapeut of heb je een praktijk? Dan kun je de essentiële oliën gemakkelik integreren in jouw werk. Wij kunnen je meer vertellen over het zakelijke aspect van het gebruik en verkoop van doTERRA essentiële oliën. Wil je 25% inkoopkorting? Dan kun je je inschrijven bij doTERRA. Het kost je 25 euro en verplicht je verder tot niets. Wel heb je een jaar lang 25% korting op al je aankopen!

 

Waarom gebruiken wij alleen maar de essentiële oliën van doTERRA?

 • Zonder vulstoffen
 • Geen toegevoegde synthetische oliën
 • Zonder verontreiniging of gif
 • Meest kwalitatief plantenmateriaal
 • Onder de juiste omstandigheden gegroeid
 • Op het juiste moment geoogst
 • Een voorzichtige wijze van het destillatieproces
 • Door wetenschappers getest op zuiverheid en therapeutische kwaliteit
 • Zorgvuldig gecontroleerd extractieproces
 • Analyse door middel van gaschromatografie, massaspectrometrie, FTIR-scan, microbieel en organoleptisch onderzoek
 • Alle oliën van doTERRA hebben gegarandeerde therapeutische kwaliteit en zijn dermate zuiver dat een groot deel van het assortiment ook intern kan worden gebruikt.

 

Disclaimer

Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat de methodes van toediening die we beschrijven in deze nieuwsbrief geen therapie is in de regel van de Nederlandse wet. Het gebruik van essentiële oliën vervangt niet het bezoek aan arts of specialist. Bij klachten en vragen over je gezondheid dien je een arts of specialist te raadplegen. Mocht je op dit moment medicatie gebruiken voor gezondheidsklachten, ga nooit op eigen houtje de medicatie aanpassen. Consulteer altijd eerst de behandelend arts of specialist.