Muskaatsalie verlicht menstruatiepijn en bevordert de hormoonbalans

Muskaatsalie – de Engelse naam is Clary Sage – is een bekend kruid en is een van de beste planten die de hormoonhuishouding voor met name vrouwen heel positief beïnvloedt. De uit deze plant gemaakte natuurlijke essentiële olie wordt vooral geprezen wanneer het gaat om krampen, hevige menstruatiepijnen, opvliegerrs en hormonale balansverstoringen. Het is ook bekend dat het de circulatie een boost geeft, dat het het spijsverteringssyteem ondersteunt, dat het de gezondheid van de ogen verbetert en het wordt zelfs genoemd in de natuurlijke oplossingen voor het bestrijden van leukemie.

Clary Sage olie is een heel hulpvaardige essentiële olie en dat komt niet zomaar ergens vandaan. Zijn bijzondere eigenschappen zijn: het werkt kramp-oplossend, antidepressief, het werkt tegen schimmels, het is ontstekingsremmend, het werkt antiseptisch, antispastisch en samentrekkend. De olie uit de plant wordt ook gebruikt als versterking van zwakke zenuwen en als kalmeringsmiddel.

Twee van de bijzondere eigenschappen van Clary Sage:

Clary Sage vermindert menstruatieklachten

Clary Sage heeft een positief effect op de maandelijkse cyclus. Het balanceert op een natuurlijke manier de hormonen en het heeft de kracht sterke PMS Symptomen, hevige bloedingen, krampen, stemmings-wisselingen en eetlust te matigen. Het werkt ook antispastisch, wat betekent dat het spierkrampen en spasmen, hoofdpijn en maagpijn vermindert. Simpel uitgelegd, komt dat doordat de olie de zenuwimpuls ontspant, die wij niet zelf kunnen controleren.

Een 8 jarige studie onder 8058 vrouwen aan de Oxford Brooks University in Groot Brittanië heeft de positieve invloed van dit plantenextract bewezen. Een andere studie, uit 2012, heeft het effect van aromatherapie als pijnstiller tijdens de menstruatie van meisjes met een studentenleeftijd uitgewezen. Er was een groep meisjes die de essentiële olie Clary Sage (samen met rozemarijn, kaneel, gember en geranium) gemixt met een basisolie meerdere malen dagelijks op de onderbuik gemasseerd hebben en er was een controlegroep die de gebruikelijke pijnstillers ingenomen hadden. De ernst van de pijn werd 24 uur laten gemeten en het was duidelijk dat de pijnvermindering door de essentiële oliën significant sterker was dan bij de meisjes die de pijnstiller Acetaminophen (wat ook voorkomt in Paracetamol) ingenomen hadden.

Clary Sage ondersteunt de hormonale balans

Clary Sage heeft effect op de hormonen in het lichaam, doordat de plant natuurlijke fyto-oestrogenen bevat die ervoor zorgen dat de olie een fyto-oestrogene werking heeft. Hierdoor worden de oestrogeenlevels gereguleerd en wordt de langdurige gezondheid van de baarmoeder gewaarborgd, waardoor de kans op baarmoeder- en eierstokkanker enorm wordt verminderd, aldus de bekende arts en specialist voor essentiële oliën dr. Axe.

Veel ziekten waarmee wij vandaag de dag geconfronteerd worden, daarbij tellen ook onvruchtbaarheid, cysten in de eierstokken en verschillende kankersoorten mee, worden door een overmaat aan oestrogeen in het lichaam veroorzaakt. Dit komt deels ook door voeding met en te hoog aandeel in oestrogeen. Het feit dat Clary Sage helpt de oestrogeenlevels te herstellen, maakt dat het een ongelooflijk effectieve essentiële olie is.

In 2014 wird in Journal of Phytotherapy Research een studie gepubliceerd waarin wordt gezegd dat door het simpelweg inademen van 100% natuurlijke Clary Sage olie het cortisollevel met 36% gereduceerd kan worden en de hormoonlevels in de schildklier geoptimaliseerd kunnen worden. Deze studie werd onder 22 vrouwen met een depressie in de leeftijd tussen 50 en 60 jaar gedaan. Aan het eind van het experiment hebben de onderzoekers erkend, dat Clary Sage olie een significant effect heeft op de vermindering van cortisol en dat het tegelijkertijd een antidepressief effect heeft voor een verbeterde gemoedstoestand. In andere woorden: de natuurlijke Clary Sage olie is ook een geweldig natuurlijk geneesmiddel bij depresie.  (lees hier de studie)

Pas op: Clary Sage mag niet tijdens de zwangerschap gebruikt worden en is niet geschikt voor kleine kinderen.

Clary Sage Essential Oil

Wij moeten jou eerst attent maken op de aansprakelijkheid. Lees dit eerst goed door. Wanneer je Clary Sage olie graag wilt gebruiken, gebruik dan uitsluitend de puurste en beste 100% natuurlijke oliën.

Ik ben van de kracht en de therapeutische kwaliteit van de oliën van doTERRA overtuigd. Ze hebben een speciaal reinheidskeurmerk, welke onoverstroffen is.

(lees hier meer over CPTG)

Mijn aanbeveling: je kunt de Clary Sage olie het beste met een goede basisolie (zie de afbeelding rechts) op een geschikt lichaamsdeel inwrijven of je doet 1-2 druppels in je hand en je inhaleert dat. Dr. Hill, de wetenschappelijke leider van doTERRA, adviseert over het algemeen een maximale toepassing van de volgende hoeveelheden, welke algemene hoeveelheden zijn en wat afhankelijk is van de gebruikte olie:

voor volwassene per inname
intern 2-4 druppels, oral 1-3 druppels, huid 3-6 druppels

voor volwassene  per dag 
intern 12-24 druppels, oral 4-18 druppels, huid 12-36 druppels

voor kinderen per inname
intern 1-2 druppels, oral niet aanbevolen, huid 1-2 druppels

voor kinderen per dag
intern 3-12 druppels, oral niet aanbevolen, huid 3-12 druppels

 

Disclaimer
Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat de methodes van toediening die we beschrijven in deze nieuwsbrief geen therapie is in de regel van de Nederlandse wet. Het gebruik van essentiële oliën vervangt niet het bezoek aan arts of specialist. Bij klachten en vragen over je gezondheid dien je een arts of specialist te raadplegen. Mocht je op dit moment medicatie gebruiken voor gezondheidsklachten, ga nooit op eigen houtje de medicatie aanpassen. Consulteer altijd eerst de behandelend arts of specialist.