Heb je even? Zo zorg je voor ontspannen thuiswerkdagen

Werk jij thuis vaak (te) lang door en ben je slecht in pauze nemen? Lees dan even verder want dit kan anders.

Je zou denken dat je op een thuiswerkdag genoeg tijd hebt om af en toe een pauze in te lassen. Maar uit een onderzoek van dōTERRA Europe* blijkt dat we juist op kantoor langere rustmomenten nemen dan wanneer we thuis onze laptop openslaan. En dat terwijl ontspanning, ook wanneer je vanuit je eigen huis werkt, heel belangrijk is. Hoog tijd om daar verandering in te brengen dus.

Pauzeren kun je leren

Geen zorgen, we vergeten onszelf niet compleet. Zo neemt negen op de tien vrouwen nog gewoon tijd voor zichzelf tijdens het thuiswerken. Wel blijkt uit het onderzoek dat deze pauzemomenten een stuk korter zijn dan die op kantoor. Maar liefst 47 procent van de ondervraagde vrouwen zag een afname van rustmomenten van een uur of meer. Minder tijd voor ontspanning dus. En dat terwijl die dagelijkse relaxmomentjes hartstikke hard nodig zijn om je energie op peil te houden. Tijd om even een break te nemen dus. Maar hoe doen we dat dan?

Daar zit een luchtje aan

Als het op rustmomenten aankomt, staat met stipt op één: een heerlijk dutje. 75 procent van de ondervraagden geeft namelijk aan dat slapen het beste werkt om even helemaal te ontspannen. Daarna luisteren vrouwen het liefst naar muziek (64 procent), nemen ze een warm bad (43 procent) en lezen (41 procent) ze graag. Maar ook geur is hierbij een heel belangrijk onderdeel. Van de ondervraagde vrouwen – in de leetijfdsgroep van 18 tot 24 jaar – geeft 68 procent namelijk aan dat geur van belang is om even heerlijk te ontspannen. Daarnaast geeft 41 procent – in de leeftijfdsgroep van 24 tot 34 jaar- aan vaak oliën en kaarsen te gebruiken tijdens een selfcare-moment.

Nog beter ontspannen
De essentiële oliën van dōTerra zijn de perfecte manier om te ontspannen. Met hun unieke chemische samenstelling biedt elke essentiële olie een variëteit aan emotionele voordelen. Sommige essentiële oliën hebben kalmerende, harmoniserende en aardende eigenschappen, terwijl andere bekend staan als energiegevend, opbeurend, verwarmend of vernieuwend. Ons lichaam heeft gedurende de dag verschillende emotionele en fysieke ervaringen en essentiële oliën kunnen helpen om ons welzijn te beïnvloeden en te behouden. Bovendien ruiken de oliën ook nog eens heerlijk. Een fijn middel om mee te onspannen dus. Ben je benieuwd naar alle essentiële oliën en de verschillende voordelen? Meer informatie vind je hier.

*Het onderzoek is online uitgevoerd door Research Without Barriers (RWB). Alle onderzoeken zijn uitgevoerd tussen 27 september 2021 en 30 september 2021. De steekproef omvatte 2.005 Nederlandse vrouwen van 18 jaar en ouder.