Vetiverolie de oplossing voor ADHD?

Vaak horen wij van ouders dat hun kinderen de diagnose ADHD of problemen met concentratie en focus hebben. Deze ‘trend’ zie je niet alleen bij kinderen, ook volwassenen herkennen zich ook vaak in dit beeld en krijgen vaak alsnog op latere leeftijd de diagnose. ADHD een verzinsel? De meningen liggen hierover uiteen, maar feit is wel dat concentratieproblemen kinderen vaak op school behoorlijk dwars kunnen zitten. Vooral kinderen krijgen vaak medicatieadvies. Hoewel velen wel baat van medicatie op het gebied van concentratie, geeft het vaak ook ongewenste bijwerkingen. Ook over het effect van medicijngebruik over een langere termijn is veel onbekendheid en onzekerheid. Voor veel ouders is dit een reden om er uberhaupt niet aan te beginnen.

Naast medicatie zijn er genoeg alternatieve manieren waarmee de concentratie kan worden bevorderd en onrust weggenomen. Bijvoorbeeld het veranderen van eetpatroon; het weglaten van bepaalde E-nummers, smaakversterkers en de bekende kleurstoffen. Ook voedingssupplementen, sport, gedragstherapie en het ontgiften van het lichaam kunnen bijdragen. Eén van die mogelijkheden brengen we graag onder de aandacht in deze nieuwsbrief. Het gebruik van essentiële oliën die het lichaam op een natuurlijke manier kunnen ondersteunen bij concentratieproblemen en –stoornissen zoals ADHD en ADD.

Hoe werken essentiële oliën?

Essentiële oliën hebben werkzame stoffen in een zeer zuivere en geconcentreerde vorm en kun je via inhalatie, huid en soms ook intern gebruiken. Je hebt maar een zeer kleine hoeveelheid nodig om een effect te bereiken. Vaak is het inhaleren van de olie al voldoende. Wanneer je 1 of 2 druppels olie in je handpalmen wrijft en inhaleert, kunnen de moleculen via je reukorgaan rechtstreeks in je limbische systeem worden opgenomen en de delen in het brein activeren die emoties, geheugen, leren en motivatie reguleren. Op die manier kunnen essentiële oliën je (psychische) gezondheid positief beinvoeden. Het is wel belangrijk dat je 100% natuurlijke oliën gebruikt zonder synthetische vulstoffen en giftige bestanddelen. En let op, de etiketten zijn vaak misleidend. Kijk daarom goed naar de waarschuwingssymbolen op de flesjes. Wij adviseren met een gerust hart de essentiële oliën van doTERRA, de enige met het certified therapeutic grade kwaliteitsgarantie. Dat bekent de meest pure vorm , zuiverder dan biologisch en volledig vrij van verontreiniging.

Concentratiestoornissen en essentiële oliën

VetiverTerug naar de concentratiestoornissen zoals ADHD/ADD en essentiële oliën. Onlangs kwamen wij in contact met ouders waarvan hun 11-jarige dochter langdurig ADHD-medicatie nam. Vanwege bijwerkingen moest ze op advies van de kinderarts minimaal 6 maanden stoppen met de medicatie. In die periode kwamen zij in contact met de essentiële oliën van doTERRA en de mogelijkheden die het biedt om op een natuurlijk manier het lichaam te ondersteunen. Al na een aantal weken vroeg de leraar of hun dochter weer aan de medicatie was aangezien ze weer gefocust en geconcentreerd kon werken. Wat ons betreft een geweldig resultaat! En dat met 2 druppels olie die ze verdunden en elke ochtend in de nek en achter de oren aanbrachten.

Oliën met een hoog gehalte aan sesquiterpenen zijn bijzonder goed om in te zetten bij agressiviteit, onrust, moeite met concentratie en het versterken van het zelfvertrouwen. Deze werkzame plantenstoffen onderdrukken niet de symptomen, maar balanceren de systemen in je lichaam op een natuurlijk manier uit. De natuur is geniaal, want die weet hoe het moet! Essentiële oliën die bekend staan om hun hoge gehalte aan sesquiterpenen zijn vetiver, lavendel, cedarwood en sandelwood. Het mooie van essentiële oliën is dat er geen negatieve bijwerkingen zijn of dat je met resistentie of verslaving kampt.

De oplossing uit Haiti: Vetiver

Vetiver is een stugge grassoort die onder andere groeit in Haiti. De wortels van deze plant geven een krachtige essentiele olie die rustgevend, aardend en concentratiebevorderend werkt. In een wetenschappelijk onderzoek van dr. Terry S. Friedman werd aangetoond dat vetiver uitstekend kan worden ingezet bij kinderen met hyperactiviteit, onrust en de diagnose ADHD. Hier kun je meer lezen over de resultaten van dit onderzoek.

Vetiver essentiele olie

Als je besluit vetiver essentiele olie te gaan gebruiken, zorg dan dat je de beste, meest zuivere olie -zuiverder dan biologisch – gebruikt die vrij is van verontreiniging en bijmenging.
Wij zijn overtuigd van de kracht en de therapeutische kwaliteit van de essentiële oliën van doTERRA. Zij hebben een speciale kwaliteitsgraad die onovertroffen is. Lees hier meer over het CPTG-kwaliteitskeurmerk van doTERRA.
Wij willen je wijzen op onze disclaimer (onderaan de blog). Lees je die eerst voordat je verder gaat?

Hoe gebruik je het?

Ons advies hoe je vetiver kunt inzetten: inhaleer 3 keer per dag een aantal keer de olie. Doe dit door 2 druppels in de handen te wrijven – gemengd met een beetje neutrale olie – maak een kommetje van de handen en adem een paar keer diep in. In het eerder genoemde onderzoek was er een significante verberering te zien in de hersenactiviteit en de symptomen die de kinderen vertoonden. Dit verschilde opvallend veel ten opzichte van vóór het gebruik. Aanvullend kun je wat vetiver-olie mengen met wat draagolie (bijvoorbeeld fractionated kokosolie) en voor de schooldag en het maken van huiswerk (of andere momenten wanneer concentratie nodig is) in de nek te wrijven en/of op de voetzoelen.

Voor een langdurig en stabiel effect is het goed om  de olie te vernevelen met een diffuser (koude verneveling) in de woning. Hiermee bereik je een constant en dus optimaal effect. Voor kinderen die slecht of onrustig slapen of ´de dag moeilijk kunnen loslaten´ kun je in de avond lavendel vernevelen in hun slaapkamer. Ouders in onze omgeving, ons meegerekend, zijn hier superenthousiast over. Niet alleen bij ADHD maar voor iedereen die de rust moeilijk vindt. Kinderen én volwassenen!

Hier kun je de olie en een diffuser bestellen

(of reply deze e-mail met jouw gewenste bestelling of mogelijke vragen over je bestelling)

Bestel met 25% korting

Ben jij ook gegrepen door de mogelijkheden die essentiële oliën je geven om je te ondersteunen in je gezondheid? Dan kun je vetiver, en vele andere oliën voor diverse toepassingen, bestellen via onze website www.healingoils.nl

Ben je therapeut of heb je een praktijk? Dan kun je de essentiële oliën gemakkelik integreren in jouw werk. Wij kunnen je meer vertellen over het zakelijke aspect van het gebruik en verkoop van doTERRA essentiële oliën.

Wil je 25% inkoopkorting? Dan kun je je inschrijven bij doTERRA. Het kost je 25 euro en verplicht je verder tot niets. Wel heb je een jaar lang 25% korting op al je aankopen!

Waarom gebruiken wij alleen maar de essentiële oliën van doTERRA?

  • Zonder vulstoffen
  • Geen toegevoegde synthetische oliën
  • Zonder verontreiniging of gif
  • Meest kwalitatief plantenmateriaal
  • Onder de juiste omstandigheden gegroeid
  • Op het juiste moment geoogst
  • Een voorzichtige wijze van het destillatieproces
  • Door wetenschappers getest op zuiverheid en therapeutische kwaliteit
  • Zorgvuldig gecontroleerd extractieproces
  • Analyse door middel van gaschromatografie, massaspectrometrie, FTIR-scan, microbieel en organoleptisch onderzoek

Alle oliën van doTERRA hebben gegarandeerde therapeutische kwaliteit en zijn dermate zuiver dat een groot deel van het assortiment ook intern kan worden gebruikt.

Wij wensen je een gezegend leven vol vitaliteit en gezondheid!

Thorsten Weiss

 

Disclaimer

Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat de methodes van toediening die we beschrijven in deze nieuwsbrief geen therapie is in de regel van de Nederlandse wet. Het gebruik van essentiële oliën vervangt niet het bezoek aan arts of specialist. Bij klachten en vragen over je gezondheid dien je een arts of specialist te raadplegen. Mocht je op dit moment medicatie gebruiken voor gezondheidsklachten, ga nooit op eigen houtje de medicatie aanpassen. Consulteer altijd eerst de behandelend arts of specialist.