DE

Thorsten's Blog

Lees hier interessante feiten over het gebruik van essentiële oliën.

Chemische analyses vormen de basis voor pure essentiële oliën van hoge kwaliteit

Jun 18, 2024

Miljoenen mensen over de hele wereld vertrouwen op de positieve effecten van essentiële oliën. Bij consequent gebruik ondersteunen essentiële oliën de gezonde werking van de lichaamssystemen en helpen ze een staat van homeostase te behouden. Vanwege hun populariteit hebben veel nieuwe bedrijven geprobeerd om in te spelen op trends in de markt en essentiële oliën zoals citroenolie, pepermuntolie of lavendelolie te verkopen. Helaas blijft de mythe bestaan dat alle essentiële oliën hetzelfde zijn. Dat de lavendel die je online of in de kruidenierswinkel koopt van dezelfde kwaliteit is als de essentiële oliën van doTERRA. Maar helaas is dit zo ver van de waarheid.

doTERRA is niet alleen het grootste etherische oliebedrijf ter wereld. doTERRA etherische oliën zijn ook het meest geteste en daardoor meest vertrouwde merk etherische oliën. Eerlijk gezegd vergelijken we geen appels met appels als we doTERRA vergelijken met commerciële essentiële oliën. Nee, doTERRA essentiële oliën vergelijken met andere merken is als appels met een noot vergelijken. Het komt erop neer dat de kwaliteit en zuiverheid van de essentiële olie bepaalt of een essentiële olie positieve reacties in het lichaam teweegbrengt of niet. En de meeste van deze opkomende bedrijven zijn nauwelijks in staat om de kwaliteit en zuiverheid van essentiële oliën te bepalen.

 

Vervalste en minderwaardige essentiële oliën overspoelen de markt
Het antwoord kan alleen maar zijn dat zorgvuldige kwaliteitscontrole, testen en zuiverheid hand in hand gaan. Zuiverheid is het belangrijkste kenmerk van een essentiële olie, op de voet gevolgd door samenstelling. Als een essentiële olie niet zuiver is, bestaat het risico dat ziektekiemen, zware metalen of vervuilende stoffen het lichaam binnendringen, wat kan leiden tot negatieve reacties zoals irritatie en zelfs ziekte.

doTERRA's toonaangevende CPTG-testproces omvat een reeks tests en nauwgezette protocollen om zuiverheid, werkzaamheid en consistentie van batch tot batch te garanderen. In combinatie met het unieke Co-Impact Sourcing model, beschermt het CPTG proces elk flesje doTERRA essentiële oliën dat je gebruikt tegen ongeautoriseerde vulstoffen, synthetische stoffen en schadelijke verontreinigingen.

 

Het co-impact sourcing proces
De kwaliteit en samenstelling van een essentiële olie is afhankelijk van intrinsieke en extrinsieke factoren tijdens de groei van de plant. De samenstelling van de essentiële olie van een plant past zich voortdurend aan de interne en externe omgeving van de plant aan. De plant produceert essentiële oliën als secundair stofwisselingsproduct wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld om de plant te verdedigen tegen roofdieren of ziekteverwekkers. Of om weefselgenezingsprocessen te ondersteunen, bestuivers aan te trekken of deel te nemen aan de communicatie tussen planten. Dankzij de doTERRA co-impact sourcing strategie heeft het bedrijf alle aspecten van de plantencyclus onder controle, van de zaadselectie, het planten en kweken tot de oogst en alles daartussenin.

 

Distillatie en extractie gebaseerd op kennis en wetenschap
Co-impact-sourcing stelt doTERRA in staat om de belangrijkste factoren die de kwaliteit bepalen te controleren en samen te werken met lokale experts om de hoogste kwaliteit essentiële oliën ter wereld te produceren. Na de oogst wordt zorg besteed aan het behoud van de integriteit van de plant en de kwaliteit van de essentiële olie totdat deze wordt geëxtraheerd uit het botanische materiaal. Het destilleren en extraheren van aromatische moleculen is zowel een kunst als een wetenschap, en doTERRA gebruikt zijn jarenlange ervaring evenals moderne technologie en technieken om de fijnste essentiële oliën te produceren die we kunnen kopen.

 

De natuurlijke biochemische samenstelling van essentiële oliën
Het CPTG-proces garandeert niet alleen zuiverheid, maar evalueert ook de natuurlijke biochemische samenstelling van een etherische olie om ervoor te zorgen dat de ideale verhouding van vluchtige organische stoffen aanwezig is voor een maximale werkzaamheid en betrouwbare resultaten.

Zo wil doTERRA bijvoorbeeld niet alleen weten of er linalool en linalylacetaat aanwezig zijn in de etherische olie van lavendel, maar ook hoeveel van elk en in welke verhouding ze aanwezig zijn in de olie. Het bepalen van deze waarden en het vergelijken van de hoeveelheden en verhoudingen van de componenten met een vastgestelde standaard helpt om ervoor te zorgen dat wij, als consumenten, de resultaten krijgen die we willen van doTERRA lavendel etherische olie of een andere olie. Chemische analyses vormen de basis voor pure essentiële oliën van hoge kwaliteit. Het CPTG proces gebruikt niet één test. In plaats daarvan gebruikt het veelvoudige tests die op elkaar voortbouwen om de chemische samenstelling en fysieke eigenschappen te bepalen en onzuiverheden en vervalsingen in elke essentiële olie te elimineren aan de hand van een strenge norm.

 

Wetenschappelijke validatie
Een database gevuld met de gehele schat aan ervaring van botanici en onderzoekers waaraan essentiële oliën worden getoetst, is van groot belang. Kwaliteits- en zuiverheidsnormen moeten worden vastgesteld met behulp van wetenschappelijk gevalideerde normen, getoetste onderzoekspublicaties en een database die is samengesteld uit de evaluatie en het testen van duizenden monsters van etherische oliën. Een gekwalificeerde en ervaren wetenschapper moet vervolgens de resultaten verifiëren.

Onlangs vergeleek het 'National Center for Natural Products Research' monsters van echte lavendel etherische olie met commerciële producten en concludeerde dat 25-90% van de commerciële monsters van lavendel etherische olie zijn vervalst met goedkopere vervangers of de toevoeging van synthetische chemicaliën. Op dezelfde manier bleek uit een recent rapport van de 'American Botanical Council' dat ongeveer de helft van 43 commerciële monsters van essentiële theeboomolie die in drie analytische laboratoria waren getest, niet overeenkwamen met de chemische samenstelling van echte theeboomolie.

Met doTERRA hoef je je daar geen zorgen over te maken. Het doTERRA CPTG proces garandeert dat elk flesje pure, natuurlijke en authentieke essentiële olie bevat. Je kunt doTERRA essentiële oliën met vertrouwen gebruiken. En met de zekerheid dat het lichaam positief zal reageren op de zuiverheid en effectiviteit van de oliën.

Thorsten's Aroma News 

Handige tips ontvangen?

Laat je regelmatig inspireren en ontvang de nieuwste blogs.