DE

SOC | Symphony of the Cells

Een bijzonder krachtige toepassingsmethode met doTERRA oliën

"Gods medicijn is genoeg om je leven te veranderen!" is een citaat van Boyd Truman, de ontwikkelaar van deze bijzondere methode, die hij ons ter beschikking stelt met al zijn deskundige kennis uit 27 jaar ervaring. SOC wordt erkend en ondersteund door de National Certification Board for Therapeutic Massage and Bodywork in de VS.

 

 

De natuurlijke kracht van pure oliën & het lymbisch systeem

 

Heb je je ooit afgevraagd hoe de geur van een citrusvrucht krachtige, opwekkende en positieve gedachten kan oproepen? Of waarom de geur van kaneel je doet denken aan warme koekjes en familiebijeenkomsten met Kerstmis?

Dit heeft te maken met het zogenaamde limbische systeem. Wanneer we een geur waarnemen, raakt deze onze reukzenuw in de neusholte. Daar hebben we 6 miljoen reukreceptoren. Wanneer we een etherische olie ruiken, stuurt de reukzenuw een directe boodschap naar het limbische systeem. Dit raakt eerst de amygdala. Dit is een klier die zowel het "alarmcentrum" als het emotionele geheugen in onze hersenen is. Het limbisch systeem heeft dus invloed op onze emoties, stemming en geheugen. Het is dus relatief eenvoudig uit te leggen dat we door etherische oliën op het lichaam aan te brengen of aan een etherisch oliemengsel te ruiken, positieve gevoelens kunnen creëren.

De oliën die we eveneens gebruiken voor de symfonie van de cellen zijn zeer krachtig. Als we kijken naar de biochemische samenstelling van een olie, zien we dat de geurmoleculen zo klein zijn dat ze zelfs de bloed-hersenbarrière kunnen passeren en zo een direct effect hebben op onze hersenen en daar verwerkt worden om onze mentale en emotionele gezondheid krachtig te ondersteunen.

De wervelkolom

In alle toepassingsprotocollen van Symphony of Cells wordt essentiële olie op de wervelkolom aangebracht. Het aanbrengen van essentiële olie op de wervelkolom is een populaire praktijk in de aromatherapie. Wat kan dit doen voor je gezondheid?

Hier zijn enkele redenen waarom essentiële oliën op de wervelkolom worden aangebracht:

Centraal zenuwstelsel: De ruggengraat maakt deel uit van het centrale zenuwstelsel en bevat veel zenuwuiteinden. Door essentiële oliën op deze plek aan te brengen, kunnen de actieve ingrediënten van de oliën via de huid in de bloedsomloop terechtkomen en mogelijk het zenuwstelsel beïnvloeden.

Ontspanning en stressverlichting: Essentiële oliën kunnen kalmerende eigenschappen hebben en ze aanbrengen op de wervelkolom kan ontspanning en stressverlichting bevorderen. Sommige mensen vinden het aanbrengen van essentiële oliën op de wervelkolom aangenaam en kalmerend.

De wervelkolom speelt een cruciale rol in de communicatie en coördinatie in het hele lichaam. Het is het centrale zenuwstelsel en bestaat uit een reeks botten, de wervels, die het ruggenmerg omgeven en beschermen. Het ruggenmerg is een zenuwbaan die van de basis van de hersenen naar de onderrug loopt en fungeert als het belangrijkste zenuwkanaal tussen de hersenen en de rest van het lichaam.

Het ruggenmerg is verantwoordelijk voor de communicatie tussen de hersenen en de verschillende organen, spieren en weefsels in het lichaam. De zenuwen die aftakken van het ruggenmerg bedienen bijna elk deel van het lichaam en geven informatie door van de hersenen naar de verschillende organen en weefsels en vice versa. Dit maakt de controle en coördinatie van beweging, zintuiglijke waarneming, reflexen en andere vitale functies mogelijk.

Dit verklaard waarom zo veel mensen baat hebben bij het gebruiken van essentiële oliën en door de toepassing van de "Symphony of the Cells" methode.

 

De innerlijke verbondenheid

De innerlijke verbondenheid van het hele lichaam verwijst naar de complexe interactie en samenwerking van alle organen, weefsels, systemen en cellen waaruit het menselijk lichaam bestaat. Elk deel van het lichaam is nauw met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar om het soepele functioneren van het hele organisme te garanderen. Door deze onderlinge verbondenheid kan het lichaam als een harmonieus geheel functioneren en reageren op externe prikkels en interne behoeften.

Optimale gezondheid vereist een uitgebalanceerd dieet, voldoende beweging, voldoende slaap en de juiste omgang met stress en andere spanningen om de innerlijke verbondenheid van het lichaam te behouden en het best mogelijke welzijn te bevorderen.

"Als het systeem op één punt faalt, heeft dat invloed op het hele systeem, het hele lichaam."

 

 

Hoe werkt de SOC methode?

De methode is ontworpen om fysieke en emotionele harmonie in het lichaam te brengen. Elk van de 19 toepassingen richt zich op een specifiek systeem of gebied van het lichaam. Dit zijn de belangrijkste lichaamssystemen die aandacht krijgen in de methode:

  • Spijsverteringsstelsel
  • Immuunsysteem
  • Urinewegstelsel
  • Cardiovasculair systeem
  • Spier- en skeletstelsel
  • Ademhalingssysteem
  • Zenuwstelsel
  • Endocrien systeem (hormonen)
  • Inwendig systeem (huid)
  • Emotioneel en limbisch systeem

 

De praktische toepassing van een protocol

Neem de handleiding en bereid de oliën voor die je nodig hebt voor een protocol. Open de flesjes en begin het protocol toe te passen zoals beschreven. Volg de applicatiesymbolen in het uitleg stap voor stap. De symbolen geven aan waar je de olie moet aanbrengen: op de rug, wervelkolom en de voeten.

Breng vervolgens elke olie laag voor laag aan op de wervelkolom en werk met de klok mee van de onderrug naar de schedelbasis in een cirkelvormige beweging. Als je de methode wilt toepassen en de oliën via ons besteld ontvang je van ons een gratis video waarin je alle stappen die in het protocol worden aangegeven kan volgen.

Hoe kun je een protocol bij jezelf toepassen?
Hoewel het het beste is om iemand anders je een protocol te laten geven, kun je het ook zelf doen als je daar behoefte aan hebt. Waarschijnlijk kun je echter niet je hele rug bereiken. Pas dan elk protocol toe op de gebieden waar je zelf bij kunt. Begin bij je onderrug, zo ver mogelijk naar boven, en beweeg dan je handen over je schouders, langs je ruggengraat, zo ver als je kunt. Ga dan terug omhoog naar je schedel over de achterkant van je nek en breng dan de oliën ook aan op je voetzolen. Als je helemaal niet bij je rug kunt, breng het dan aan op je voetzolen. Je kunt het ook plaatselijk aanbrengen, bijvoorbeeld op je onderarm, pols, dij, knie of andere delen van je lichaam waar nodig.

 

Hoe vaak moet je een SOC protocol toepassen?

Over het algemeen is een proactieve aanpak om de toepassing van een protocol twee tot drie keer per maand uit te voeren. Als er sprake is van een acute situatie, kan een toepassing twee tot drie keer per week worden gedaan gedurende één tot twee weken of naar behoefte. Daarna ga je over op de proactieve aanpak en breng je het protocol twee tot drie keer per maand aan.

 

"Als je naar je lichaam luistert als het fluistert, hoef je het niet te horen schreeuwen."

Boek een online consult met Thorsten voor meer uitleg en advies

Dit consult is gratis als je nog geen doTERRA klanten account hebt en van plan bent om de oliën na het advies van Thorsten toe te passen en via Healingoils te bestellen.