DE

Thorsten's Blog

Lees hier interessante feiten over het gebruik van essentiële oliën.

Essentiële olie van rozen heeft een positief effect op de huid, het humeur en de hormonen

Feb 24, 2024

Rosa damascena, beter bekend als de Damastroos, is een kleine struik met doornige stengels. De roos komt oorspronkelijk uit de Syrische hoofdstad Damascus en is zeer gewild om zijn vele eigenschappen. Nog voor de zon in Bulgarije opkomt, zijn er al arbeiders op de velden te vinden om de kwetsbare bloesems van de Rosa damascena te oogsten. Het arbeidsintensieve productieproces heeft een zeer lage opbrengst; er zijn meer dan 10.000 vers geplukte rozenblaadjes nodig om slechts één flesje van 5 ml essentiële olie van rozen te produceren. Omdat de bloemblaadjes zo delicaat zijn, moet het distillatieproces plaatsvinden op de dag van de oogst. Dit werk levert een essentiële olie op die bekend staat om zijn zoete, bloemige aroma, mooi en romantisch.

Gebruik essentiële olie van roos in een diffuser voor een kalmerende maar energieke omgeving. Plaatselijk aanbrengen op de huid helpt om het vochtgehalte van de huid in balans te brengen, onzuiverheden te verminderen en een gezonde en egale teint te bevorderen. De beste manier om dit te doen is door doTERRA Rose Touch te gebruiken, die voorgemengd is met kokosolie, waardoor het veel goedkoper en praktisch makkelijk te gebruiken is.

 

5 voordelen van rozenolie

 1. Helpt bij ernstige stemmingswisselingen en angst
  Een van de belangrijkste voordelen van rozenolie is ongetwijfeld het stemmingsverhogende effect. Wanneer onze voorouders worstelden met situaties waarin hun mentale toestand was verzwakt of anderszins verstoord, werden ze van nature aangetrokken tot de aangename aanblik en geuren van de bloemen om hen heen. Het is bijvoorbeeld moeilijk om een vleugje van een levendige roos op te snuiven zonder te glimlachen.

  Onlangs werd in het tijdschrift 'Complementary Therapies in Clinical Practice' een onderzoek gepubliceerd waarin werd geprobeerd dit soort natuurlijke reacties aan te tonen wanneer aromatherapie van rozen werd toegepast op mensen met gevoelens van angst. De onderzoekers verdeelden een groep van 28 vrouwen na de geboorte van hun kind in twee groepen: een groep die gedurende vier weken twee keer per week 15 minuten durende aromatherapiesessies kreeg met een mengsel van essentiële oliën bestaande uit roos en lavendel, en een controlegroep.

  De resultaten waren opmerkelijk. De aromatherapiegroep vertoonde "significante verbeteringen" op zowel de Edinburgh Postnatal Depression Scale (EPDS) als de Generalised Anxiety Disorder Scale (GAD-7) in vergelijking met de controlegroep. De vrouwen ervoeren niet alleen een significante afname in postnatale depressiescores, maar rapporteerden ook een significante verbetering in gegeneraliseerde angststoornissen. Geweldig wat de natuur kan doen!

 2. Bestrijdt acne
  Essentiële olie van rozen heeft veel eigenschappen die het een geweldig natuurlijk middel voor de huid maken. Alleen al de reinigende en aromatherapeutische voordelen zijn een goede reden om een paar druppels toe te voegen aan je zelfgemaakte lotions en crèmes of de Rose Touch op je huid te gebruiken.

 3. Huidveroudering voorkomen
  Het is geen verrassing dat rozenolie op de lijst staat van de beste essentiële oliën tegen huidveroudering. Waarom kan etherische olie van roos de gezondheid van de huid bevorderen en mogelijk het verouderingsproces vertragen? Er zijn verschillende redenen.

  Damast rozenolie is een veelzijdig huidverzorgingsproduct dat een reeks heilzame eigenschappen biedt. Door het rijke vochtgehalte is het bijzonder effectief in het hydrateren van de huid, wat droogheid en schilfering kan verminderen. Daarnaast heeft het eigenschappen die kunnen helpen om een geïrriteerde of ontstoken huid te kalmeren en roodheid en irritatie te verlichten.

  Een ander voordeel van damastroosolie is de hoge antioxidantwerking. Door het gehalte aan antioxidanten kan het de huid beschermen tegen schadelijke vrije radicalen, huidveroudering vertragen en fijne lijntjes en rimpels verminderen. Het kan de huid ook strakker en strakker maken, wat kan leiden tot een verfijnde zichtbaarheid van poriën en een meer stralende teint.

  Damastroosolie heeft ook regeneratieve eigenschappen die de regeneratie van huidcellen bevorderen en littekens en vlekken kunnen helpen vervagen. Het versterkt de huidbarrière en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf.

  Al met al is damastroosolie een natuurlijk en effectief huidverzorgingsingrediënt dat kan helpen de huid te voeden, kalmeren, beschermen en regenereren. De veelzijdige voordelen maken het een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een zachte en effectieve huidverzorgingsoplossing.

 4. Verhoogt het libido
  Essentiële olie van roos kan mannen met seksuele disfunctie als gevolg van prestatieangst en stress enorm helpen. Het kan ook helpen om de geslachtshormonen in balans te brengen, wat kan bijdragen aan een verhoogde libido.

 5. Lekker natuurlijk parfum
  In de parfumindustrie wordt rozenolie vaak gebruikt om parfums te maken en om verschillende cosmetische producten te parfumeren. Met haar zoete, bloemige en toch licht kruidige geur kan essentiële olie van roos helemaal alleen worden gebruikt als natuurlijk parfum. Een of twee druppels is alles wat je nodig hebt om de vele parfums te vermijden die tegenwoordig op de markt zijn en gevaarlijke synthetische geurstoffen bevatten.

Praktische toepassing van de Rose Touch:

 • Breng eerst de olie met de praktische roll-on aan op je hand en voeg dan je moisturizer toe, meng het in je hand en breng het aan op je gezicht, hals en decolleté.
 • Twee keer per dag direct op oneffenheden aanbrengen.
 • Giet met een pipet in de diffuser voor een zoete, bloemige geur.
 • Gebruik in een massage na een stressvolle dag voor een opbeurende en verrijkende ervaring.
 • In je huidverzorgingsroutine 's avonds helpt het om het vochtgehalte van je huid in balans te brengen.

Thorsten's Aroma News 

Handige tips ontvangen?

Laat je regelmatig inspireren en ontvang de nieuwste blogs.