DE

Thorsten's Blog

Lees hier interessante feiten over het gebruik van essentiële oliën.

Het directe en langdurige effect van de dōTERRA AromaTouch Technique®

Apr 19, 2024

AromaTouch combineert de unieke positieve effecten van aanraking met de kracht van essentiële oliën. Deze ervaring kan gebruikt worden om een emotionele band op te bouwen met een ander persoon om vertrouwen te ontwikkelen en een feel-good ervaring te creëren voor het hele lichaam.

Een wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in het "Journal of Integrative Medicine and Therapy" onderzocht de vele voordelen van de AromaTouch® techniek.

Hoewel een aantal onderzoeken de voordelen van aanraking hebben aangetoond en andere onderzoeken de voordelen van etherische oliën hebben aangetoond wanneer deze topisch worden aangebracht, is er weinig onderzoek gedaan naar de combinatie van de twee. Bovendien is er nog geen onderzoek gedaan dat specifiek gericht is op de doTERRA AromaTouch Techniek. De AromaTouch Techniek is ontwikkeld om homeostase en ontspanning te bevorderen, stress te verminderen en het algehele welzijn te ondersteunen. In deze studie stelden onderzoekers de AromaTouch Techniek op de proef.

Experimenteel design
Om een idee te krijgen van de korte- en langetermijnvoordelen van de techniek, beoordeelden de onderzoekers de effecten op het lichaam onmiddellijk nadat de proefpersonen slechts één keer waren behandeld, en ze maten ook de blijvende effecten op het lichaam wanneer de techniek over een langere periode regelmatig werd gebruikt. De behandelgroep kreeg de AromaTouch techniek precies zoals beschreven in het protocol dat is ontwikkeld door Dr. David Hill. De controlegroep bestond uit mensen die de AromaTouch techniek onder dezelfde omstandigheden kregen, behalve dat er gefractioneerde kokosolie werd gebruikt in plaats van de acht essentiële oliën die normaal gesproken in de techniek worden gebruikt. Dit is de afbeelding met de schematische weergave van de experimentele opstelling.

 

De onderzoekers maten de hartslag, bloeddruk, gemiddelde arteriële druk en namen speekselmonsters, die werden geanalyseerd op cortisol (een stresshormoon) en andere biomarkers voor hun gezondheid. De proefpersonen vulden ook een persoonlijke vragenlijst in waarin ze hun huidige gemoedstoestand aangaven.

Resultaten
In beide groepen daalden hartslag, gemiddelde arteriële druk, diastolische bloeddruk, stressniveaus en cortisolniveaus in het speeksel onmiddellijk na de eerste AromaTouch-techniek. Over het algemeen waren de veranderingen echter meer uitgesproken in de groep die de AromaTouch techniek met de essentiële oliën kreeg. Hoewel het onderzoek uit een kleine steekproef bestond, bereikten de verschillen in het verloop op lange termijn statistische significantie.

Conclusie
Deze resultaten suggereren dat de AromaTouch techniek een uitstekende manier is om gevoelens van stress onmiddellijk te verminderen en ontspanning te bevorderen. Bij regelmatig gebruik is het ook effectief in het bevorderen van duurzame resultaten in het lichaam op de lange termijn. Dit onderzoek levert sterk bewijs voor de voordelen van de AromaTouch techniek. Als je de onderzoeksresultaten in detail wilt zien, kun je hier de volledige tekst van het onderzoek van de uitgever bekijken.

Lees hier meer over de Aromatouch Techniek op mijn website: www.healingoils.nl/aromatouch

Wil je de Aromatouch Techniek leren zodat je het thuis voor je gezin kunt toepassen? De nieuwe online certificeringscursus maakt het mogelijk. Klik hier, open je klantenaccount en bestel de oliën die je nodig hebt inclusief de online certificeringscursus met 25% korting.

 

Thorsten's Aroma News 

Handige tips ontvangen?

Laat je regelmatig inspireren en ontvang de nieuwste blogs.