DE

Thorsten's Blog

Lees hier interessante feiten over het gebruik van essentiële oliën.

Hoe essentiële oliën kunnen helpen bij een gezonde lifestyle

Jun 30, 2023

Hoe kan ik gezonder leven door het aanpassen van mijn leefstijl of voeding? Dit onderwerp houdt veel Nederlanders bezig. We zien dat biologisch eten steeds gangbaarder wordt. Nederlanders gaan bewuster en duurzamer leven. Ook het ondersteunen van de gezondheid met natuurlijke producten wordt steeds bekender en populairder.

Wat is gezondheid?

Wat is gezondheid nou eigenlijk? Wanneer ben je gezond? Een veelgebruikte definitie van gezondheid is die van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO): ‘gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijk gebreken’.

Hieruit kunnen we concluderen dat onze gezondheid wordt beïnvloed door onze leefstijl en onze leefomgeving. Dat gezond eten, regelmatig bewegen en voldoende slaap van invloed zijn op de gezondheid is algemeen bekend. Hoe gezond je je voelt hangt daarnaast dus ook af van jouw sociale contacten, het in verbinding zijn met anderen en hoe je met emoties en gedachten omgaat.

Kortom, we spreken van een gezonde leefstijl als er een optimale balans is tussen een gezonde geest en een vitaal lichaam.

 

Essentiële oliën voor balans tussen lichaam en geest

Een manier om lichamelijk en geestelijk in balans te komen is door het regelmatig gebruik van essentiële oliën.

Moderne onderzoeken tonen namelijk aan dat essentiële oliën bij aromatisch gebruik, plaatselijk aanbrengen of verdampen een rustgevende, balancerende, reinigende en energieke werking op zowel lichaam als geest kunnen hebben.

Hoewel sommigen essentiële oliën als een nieuwe trend beschouwen, is het gebruik van plantenextracten en plantaardige producten al eeuwen oud. Al in de oudheid werden essentiële oliën gebruikt. Niet alleen als geur, maar vooral vanwege hun medicinale en therapeutische werking. Nu we naar een meer holistische en zelfvoorzienende gezondheidsbenadering gaan en er steeds meer wetenschappelijk bewijs komt over de effectiviteit en de veilige aard van de olie, worden essentiële oliën herontdekt.

Dankzij vooruitstrevende technologie, verbeterde kwaliteit en veiligheid zijn essentiële oliën nu nog toegankelijker en gebruiksvriendelijker dan ooit.

 

Terug naar de natuur met doTERRA

Essentiële oliën kunnen je dus ondersteunen bij een gezonde leefstijl. Echter is het van groot belang dat je de juiste essentiële olie gebruikt en kiest voor de beste kwaliteit.

In mijn zoektocht naar de beste natuurlijke gezondheidsproducten kwam ik terecht bij doTERRA. doTERRA essentiële oliën bestaan namelijk uit 100% pure, natuurlijke, aromatische bestanddelen die zorgvuldig uit planten zijn geëxtraheerd. Ze bevatten geen verdunners of kunstmatige toevoegingen die hun werkzame kwaliteiten kunnen verminderen. Bovendien zijn ze vrij van verontreinigingen, zoals pesticiden of andere chemische middelen. De essentiële olie van doTERRA heeft het CPTG keurmerk, dat betekent dat de olie gecertificeerd, puur en getest is.

Essentiële oliën zijn zeer geconcentreerde stoffen die in jouw lichaam werken. Voor 1 liter olie is soms wel 7000 kg plantenmateriaal nodig. Ze zijn van nature veilig, maar bijzonder krachtig. Daarom moeten de oliën met respect toegepast worden. Gebruik altijd de aanbevolen dosis en hanteer de specifieke gebruikswijze van de olie.

 

Een nieuwe manier van leven

Met hun unieke natuurlijke moleculaire samenstelling biedt elke olie verschillende voordelen voor de gebruiker. Sommige essentiële oliën hebben kalmerende of reinigende eigenschappen, terwijl andere bekend staan als stimulerend, opwekkend of vernieuwend. Het aroma van essentiële oliën kan een natuurlijke chemische reactie in de hersenen veroorzaken, waardoor emoties en interne reacties worden opgewekt.

Je kunt de oliën zien als een soort voedingssupplement. Bij het gebruik van een voedingssupplement geef je jouw lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te functioneren.

Dr. David K. Hill, een vooraanstaand expert op het gebied van integratieve geneeskunde en therapeutische toepassingen van essentiële oliën, geeft aan dat routinematig gebruik van de oliën de gezondheidsvoordelen zelfs kan vergroten.

Ook ik ervaar dit in mijn praktijk. Zodra mensen de kracht van doTERRA ervaren, passen ze de olie vanzelf vaker toe. Essentiële oliën worden toegevoegd aan de dagelijkse routine. Er wordt een gewoonte van gemaakt, een nieuwe manier van leven.

Het moment dat ik kennismaakte met doTERRA kan ik nog goed herinneren. De mogelijkheden waren behoorlijk overweldigend. Er zijn zoveel soorten oliën en oliecombinaties, met elk een ander effect en gebruiksaanwijzing.

Heb je behoefte aan verdieping? Dan kun je een basis online webinar volgen waarin je alle in's en out's over de doTERRA essentiële oliën leert.

Thorsten's Aroma News 

Handige tips ontvangen?

Laat je regelmatig inspireren en ontvang de nieuwste blogs.