DE

Thorsten's Blog

Lees hier interessante feiten over het gebruik van essentiële oliën.

Onderzoek: zó ontspannen Nederlandse vrouwen het liefst

Jun 30, 2023

Muziek luisteren, een boek lezen of een warm bad nemen omringd met etherische oliën… Tot rust komen ziet er voor iedereen anders uit. Hoe ontspannen Nederlandse vrouwen het liefst? DoTERRA deed er onderzoek naar.

Ontspanning

DoTERRA Europe besloot 2000 Nederlandse vrouwen te ondervragen om er achter te komen hoe ze het liefst ontspannen. Guess what: slapen staat met 75 procent op de eerste plek, gevolgd door luisteren naar muziek (64 procent), de natuur in gaan (45 procent), een warm bad nemen (43 procent) en lezen (41 procent).

Maar liefst 68 procent van de vrouwen gaf aan dat geur, zoals etherische oliën of geurkaarsen, een belangrijke rol speelt bij ontspannen. Eerlijk is eerlijk: niks is lekkerder dan wegdoezelen terwijl je hele huis heerlijk ruikt. “Een ontspannen sfeer draagt ​​bij aan het algehele welzijn”, aldus Isabel Bicanic, directeur van Europe Central bij doTERRA. “Nu vrouwen na de pandemie terugkeren naar het kantoor, zoeken ze naar andere manieren om te ontspannen en hebben ze meer tijd voor zichzelf nodig. Het is geweldig om te zien dat geur een sleutelrol speelt bij ontspanning.”

 

Thuis vs. werk

Tijd voor jezelf nemen is ontzettend belangrijk voor je mental health, dat kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. Ruim eenderde van de vrouwen (38 procent) neemt daarom iedere dag een moment rust, een kwart van de vrouwen (24 procent) doet dit een aantal keer per week en slechts 9 procent doet dit maandelijks of zelfs helemaal nooit. Oei!

Opvallend is dat bijna negen op de tien vrouwen tijd voor zichzelf neemt als ze thuis werken, maar deze persoonlijke tijd een heel stuk korter is dan wanneer ze op kantoor werken. Thuis werken ze toch sneller door en vergeten daarbij even rust te nemen.

Benieuwd naar de verschillen in ontspannen op kantoor, tijdens het thuiswerken en in de vrije tijd? Lees mee.

 

Ontspannen tijdens thuiswerken

Klinkt lekker door Instagram scrollen je bekend in de oren? Social media blijkt met 49 procent het populairste tijdverdrijf te zijn als het om ontspannen gaat. Een kopje thee of koffie zetten komt daarna (48 procent) en ook muziek luisteren of zelf maken is populair (45 procent). Een frisse neus halen door buiten te gaan wandelen is goed voor je en dat doet dan ook 39 procent van de vrouwen. Ruim 32 procent blijft liever binnen om online te shoppen. Can we blame them?

 

Ontspannen op kantoor

Op kantoor wordt minder tijd voor ontspanning genomen, want dan zijn veel vrouwen geneigd door te werken. Maar liefst 13 procent neemt helemaal geen tijd voor zichzelf op een dag. De dames die dat wel doen, pakken weer het liefst hun social media erbij (37 procent) of lopen naar het koffieapparaat (37 procent). De natuur in gaan wordt een stuk minder gedaan (30 procent), net als muziek maken of luisteren (24 procent). Ook online shoppen wordt duidelijk liever thuis gedaan, want slechts 16% doet dat op het werk.

 

Ontspannen in vrije tijd

Als er niet gewerkt hoeft te worden, hebben vrouwen wel betere dingen te doen dan koffie of thee zetten, want die staat niet meer in de top vijf. Social media loopt met 59 procent nog steeds aan kop, maar ook muziek maken of luisteren (53 procent) en online shoppen (47 procent) is favoriet. Een powernap doet 47 procent, terwijl 44 procent liever naar buiten gaat om een blokje om te lopen. Ook beauty, sporten, lezen en kalmerende geuren staan in het rijtje.

Thorsten's Aroma News 

Handige tips ontvangen?

Laat je regelmatig inspireren en ontvang de nieuwste blogs.