DE

Thorsten's Blog

Lees hier interessante feiten over het gebruik van essentiële oliën.

Sneller in slaap vallen met doTERRA etherische oliën

Jun 30, 2023

Val jij ’s avonds moeilijk in slaap? Houden jouw gedachten je wakker en lig je uren te woelen en naar het plafond te staren? Een slechte nachtrust is niet alleen slecht voor ons humeur, het heeft ook een negatieve invloed op onze gezondheid.

Tijdens de nacht krijgt ons lichaam de kans om zich te herstellen van de dag. Niet alleen ons fysieke lijf, maar ook onze geest heeft deze tijd nodig om bij te komen van een enerverende dag. Tijdens een diepe slaap ontspannen we onze spieren en ademen we langzaam en diep, waardoor onze cellen de kans krijgen om zich te verjongen. Als we niet genoeg slapen, onthouden we onszelf van de belangrijke processen die de hersenen en het lichaam moeten doorstaan om een optimale gezondheid te behouden.

Waarschijnlijk heb je al verschillende slaapondersteunende oplossingen zonder succes geprobeerd. Heb je de Lavender- en/of Petitgrainolie van doTERRA al eens geprobeerd? Deze twee natuurlijke essentiële oliën kunnen jou helpen om goed en vredig in slaap te vallen.

 

Lavendel voor een goede nachtrust

Lavendel staat algemeen bekend om de ontspannende en kalmerende werking en is één van de beste essentiële oliën om slaap te bevorderen.

De Lavender olie van doTERRA kan aromatisch (via een diffuser), op de huid en zelfs intern worden gebruikt. Heb je zin om nou echt een keer goed te slapen, overweeg dan eens een van deze toepassingen voor deze olie:

  • Doe een aantal druppels in de diffuser en zet hem een half uurtje voordat je gaat slapen aan. Omdat de geur van de Lavender de ruimte vult, zul je Lavender inademen terwijl je in slaap valt.
  • Voor een ontspannen geest en lichaam, mix 80 gram epsomzout of zeezout met 5 druppels Lavender en laat het zout oplossen in een warm bad. Zonder het zout, kan de etherische olie een irriterende werking op de huid hebben. Je kunt ook Bergamot, Clary Sage of Sandalwood toevoegen voor een extra kalmerend effect.
  • Doe Lavender in een spuitfles met op zijn minst 250 ml water en vernevel het over de kussens en het beddengoed om makkelijker in slaap te komen.
  • Lavender kan ook ingenomen worden om een goede nachtrust te bevorderen. Doe een druppel in een kop thee (zonder cafeïne) en drink voor het slapengaan.

 

Petitgrain voor een goede nachtrust

Petitgrain is een citrusolie die onder andere gebruikt wordt om het zenuwgestel te kalmeren en om een rustgevende slaap te ondersteunen.

Na het innemen van Petitgrain kan spanning weggenomen worden, worden de zenuwen gekalmeerd en kan een vredige slaap bevorderd worden. Ook als Petitgrain aromatisch en op de huid toegepast wordt, kunnen de kalmerende, aromatische voordelen helpen bij het slapengaan.

Wil je Petitgrain zelf toepassen voor een goede nachtrust, probeer dan eens deze toepassingen:

  • Voor het slapengaan, smeer een aantal druppels Petitgrain onder de voeten voor een kalmerend effect. Je kunt deze olie ook combineren met bijvoorbeeld Lavender of Bergamot.
  • Als je een gespannen gevoel hebt voordat je gaat slapen, neem dan een druppel Petitgrain in om de gespannen gevoelens af te laten nemen.
  • Druppel Petitgrain op de grond in de douche om, tijdens een douche voor het slapengaan, het kalmerende aroma in te ademen. Zorg dat deze druppels dan niet weggespoeld worden.

Ieder mens is uniek. Ieder mens reageert anders op essentiële olie. Als je essentiële olie wilt gebruiken om makkelijker in slaap te vallen, zul je moeten experimenteren met de oliën en de toepassingen. Zo ervaar je vanzelf welke olie het beste werkt voor jou.

Thorsten's Aroma News 

Handige tips ontvangen?

Laat je regelmatig inspireren en ontvang de nieuwste blogs.