DE

Thorsten's Blog

Lees hier interessante feiten over het gebruik van essentiële oliën.

Veilige zonbescherming zonder ftalaten, oxybenzone en synthetische geurstoffen

Jul 09, 2023
 

In de zomer is het extra belangrijk om je huid te beschermen tegen schadelijke zonnestralen en tegelijkertijd ingrediënten zoals ftalaten, oxybenzone en synthetische geurstoffen in huidverzorgingsproducten te vermijden. Hier zijn enkele tips om je huid vrij te houden van deze stoffen en toch te beschermen tegen de zon:

  1. Gebruik zonnebrandcrème zonder oxybenzone: Oxybenzone is een chemisch UV-filter dat in sommige zonnebrandcrèmes zit en door sommige onderzoekers in verband is gebracht met mogelijke gezondheidsrisico's. Ga in plaats daarvan op zoek naar zonnebrandcrèmes met minerale UV-filters zoals zinkoxide. Deze bieden een fysieke bescherming tegen de zon en worden vaak beter verdragen.
  2. Zoek naar ftalaatvrije producten: Ftalaten zijn chemische verbindingen die kunnen worden gebruikt als verzachtende middelen in sommige huidverzorgingsproducten. In bepaalde gevallen kunnen ze de hormoonproductie verstoren. Kies huidverzorgingsproducten zonder ftalaten of geef de voorkeur aan natuurlijke huidverzorgingsproducten zonder dergelijke toevoegingen.
  3. Vermijd synthetische geurstoffen: Sommige synthetische geurstoffen kunnen de huid irriteren en allergieën veroorzaken. Kies voor huidverzorgingsproducten zonder synthetische geurstoffen of met natuurlijke etherische oliën als aangenaam alternatief.
  4. Draag lichte kleding: Bedek je huid met lichte, ademende kleding om het te beschermen tegen direct zonlicht. Zorg ervoor dat de kleding strak geweven is voor de best mogelijke bescherming.
  5. Vermijd blootstelling aan de zon: Vermijd de zon tijdens de meest intense uren (meestal tussen 10u en 16u) wanneer de UV-stralen het sterkst zijn. Zoek schaduwrijke plekjes op en draag een zonnebril en een breedgerande hoed voor extra bescherming.
  6. Hydrateren: Gebruik lichte, hydraterende huidverzorgingsproducten die je huid gehydrateerd houden zonder hem te verzwaren. Vooral na het zonnebaden is het belangrijk om de huid te kalmeren en te hydrateren.
  7. Eet gezond: Een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan antioxidanten, vitaminen en mineralen kan je huid gezond houden en beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Gebruik bijvoorbeeld het Lifelong Vitality Pack van doTERRA in je dagelijkse gezondheidspreventie. 8. Drink voldoende water.
  8. Drink voldoende water: Zorg ervoor dat je de hele dag door voldoende water drinkt om je huid van binnenuit te ondersteunen en gehydrateerd te houden.

Door deze tips op te volgen en huidvriendelijke producten te gebruiken, kun je goed voor je huid zorgen in de zomer en haar beschermen tegen schadelijke stoffen en de effecten van blootstelling aan de zon.

Heb je al een persoonlijk klantenaccount bij doTERRA? Bestel dan doTERRA Sun producten via je klantenaccount. Heb je nog geen klantenaccount?

Thorsten's Aroma News 

Handige tips ontvangen?

Laat je regelmatig inspireren en ontvang de nieuwste blogs.